26 Ekim 2011 Çarşamba

TVTRIP İLE GÖRSELLİĞİN ÖNEMİ

Tvtrip 2007 yılında Expedia, Air France, Lufthansa, Microsoft and Lycos gibi şirketlerde uzman olarak çalışmış genç yöneticiler tarafından kurulmuş bir firmadır.

Seyahat planlarında insalara otel video görüntüleriyle objektif yön veren, alanında bir ilk olan Tvtrip, sitesinde 6.000 den fazla otelin canlı gösterimini yapmakla kalmıyor ayrıca site ziyaretçilerine beğendikleri otellere Expedia, Booking, Venere, Otel.com, Hotels.com gibi partner sitelerden rezervasyon yapma imkanıda sağlıyor. 2011 Ocak ayında 850 bin ziyaretçi alan Tvtrip çok popüler bir site ve Alexa değerleri oldukça iyi.

Oteller ile yıllık sözleşmeli olarak çalışan Tvtrip'in ülkelerde video ekipleri var ve sözleşme yapmak isteyen otellerin belli bir bedel karşılığı profesyonel ve detaylı video çekimini yapıyorlar. Tvtrip'in sözleşme yaptığı otellerden aylık olarak talep ettiği bir ücret var. Rezervasyon başına alınan herhangi bir komisyon vs. ise  yok.

Online satışlarının artmasını isteyen otel satış, pazarlama ekiplerinin dikkat etmeleri gerektiği önemli bir konu olduguna inanıyorum çünkü son zamanlarda insanların seyahat planlarını yaparken video içerikli sitelerden daha fazla faydalandığı, otel seçimlerinde çok etkili olduğu yapılan araştırmalar ile sabittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder